Aanleggen & ankeren

Min: €0 Max: €200

Fenders nodig, bijvoorbeeld? Maritiem24 heeft een bijzonder assortiment aan producten voor het aanleggen, afmeren en ankeren van uw boot of schip. 

 

Inleiding - Aanleggen & Ankeren

Met een boot of schip is aanleggen een bezigheid die we allemaal veelvuldig toepassen. Sommigen van ons leggen altijd aan op dezelfde plek en op dezelfde manier, maar velen onder ons leggen op diverse plekken, onder zeer wisselende omstandigheden aan. In alle gevallen heeft de veiligheid van de opvarenden de hoogste prioriteit, maar direct daarop komt toch wel het schadevrij houden van uw boot of schip!

 

Algemene informatie - Aanleggen & Ankeren

Waar en hoe aanleggen? In de praktijk komen we een aantal varianten tegen:

  • op de 'eigen' ligplaats. Dat kan in een box zijn, of langszij. Aan een steiger, een kade of een drijvende steiger.
  • onderweg in een sluis of wachtend voor een brug. Ook dit is veelal aan een steiger, een kade of langs palen.
  • bij een stop voor korte of langere tijd. Dit is veelal in een vreemde haven of stad. Ook hier is het vaak een box, steiger, drijvende steiger of kade.

Onderweg spelen bij het aanleggen een aantal factoren. het is in ieder geval altijd 'anders' dan thuis! Denk aan stroming, wind, windrichting, drukte, toeschouwers, etc. etc.

Ankeren is weer een totaal andere vaardigheid. Hierbij spelen factoren als stroming, wind, windrichting, waterdiepte, grondsamenstelling en drukte op het water een belangrijke rol.

Wij, Maritiem24, hebben een assortiment in de categorie Aanleggen & Ankeren samengesteld met de minder gangbare producten. Waarom? Omdat alle gangbare producten te kust en te keur beschikbaar zijn in nagenoeg elke online en fysieke winkel. Wij focussen ons juist op de producten die bijzonder handig en gemakkelijk zijn tijdens het aanleggen en/of ankeren, maar welke u niet overal aantreft!


Pagina 1 van 3
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »