Wakeboarding

Min: €0 Max: €5

Wakeboarding vindt zijn oorsprong in snowboarden en surfen en is ondertussen een van de tofste extreme sporten geworden. Wakeboards zijn meestal gemaakt van schuim of hout en gebruiken hars en glasvezel om het te verstevigen. De bindingen zijn op de inserts van het board gemonteerd en kunnen worden aangepast aan je eigen voorkeur en rijstijl. Van een stijvere wakeboardboot tot een flexboard voor in het park!
 
Boat Wakeboard
Wakeboarden achter de boot is de oorspronkelijke methode om te wakeboarden. WAKEboarding verwijst immers naar het kielzog dat een boot creëert en wat een rijder kan gebruiken om trucs uit te voeren. Wakeboarden achter een boot is intens en heeft een lager sleeppunt vanwege de verbinding met de toren op de boot. Als je achter de boot op pad gaat en het beste uit een sessie wilt halen is het belangrijk om een board met vinnen te gebruiken. Boating wakeboards gebruiken een schuimkern en drietraps-rocker. Deze hebben een agressieve pop en zachte en soepele landingen.
 
Kabel wakeboarden
Kabel wakeboarden is de meest toegankelijke manier om te wakeboarden! Voor degenen die geen grote boot kunnen betalen, is een dag aan de kabel de perfecte manier om een dag door te brengen. Je kunt heel snel vooruitgang boeken! Je kunt een pauze nemen wanneer je maar wilt of zoveel ronden maken als je wilt. Sommige kabelbanen hebben ook obstakels op het water, die je de hele dag kunt raken. Of je kunt de spanning van de kabel gebruiken om serieuze zweeftijd te krijgen en een mooie move te proberen. Er zijn verschillende soorten kabelplaten, sommige hebben een hybride kern, waarbij een PU-schuim met hout wordt gemengd. Maar er is ook een volledige houten kernplaat, die een beter flexpatroon heeft voor het raken van obstakels. 
 
Kanalen
Wakeboards gebruiken channels of kanalen in hun ontwerp en over het algemeen geldt; hoe meer channels, des te meer grip. Channels zorgen overigens niet alleen voor meer grip, het board wordt ook stabieler bij landingen. Maar... veel kanalen maken een board ook zwaarder om te sturen. Boards die gebruikt worden voor het rijden van railingen hebben meestal een vlakke bodem zodat ze beter over de railing glijden!
 
Vormen
Neem drie houten planken met dezelfde flex en geef ze allemaal een andere rocker-vorm, en dan heb je drie planken met compleet verschillende rijeigenschappen. De vorm van een board is belangrijk voor de manier waarop het rijdt en reageert. Een drietraps rocker geeft een agressiever gevoel en meer pop (gemakkelijker om te springen en jumps te stimuleren). Een doorlopende rocker is een klassieke vorm die vergevingsgezinder is en geliefd is vanwege de snelheid die hij biedt. En dan is er een Hybride rocker die het beste van beide werelden heeft: veel pop, terwijl je dat vergevingsgezinde gevoel behoudt.


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »